Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A reishi nemcsak ritka előfordulása miatt, hanem a betegségek széles skálájában való alkalmazásáért lett keresett. A reishit az adaptogén növények közé soroljuk. Az adaptogén növények olyan - Gyógygombák - termékek, cégek magazin
részletek »

Mi a reishi egy farmakológus szemével?

A legnépszerűbb gyógygombákkal, a ganodermával, a cordyceps sinensis gyógygombával, valamint a maitake és a shiitake gyógygombával kapcsolatos cikkek, leírások, képek, filmek gyűjteménye!
Gyógygombák - termékek, cégek magazin
Itt vagy: Gyógygombák - termékek, cégek magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mi a reishi egy farmakológus szemével?
Mi a reishi egy farmakológus szemével?
Gyógygombák
A reishi nemcsak ritka előfordulása miatt, hanem a betegségek széles skálájában való alkalmazásáért lett keresett. A reishit az adaptogén növények közé soroljuk. Az adaptogén növények olyan növények, melyek sokrétű felhasználási lehetőséget nyújtanak mellékhatások nélkül.
Mi a reishi egy farmakológus szemével?

A reishi gomba egy nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található anyagoknak, főként a polyszacharidoknak, triterpéneknek és a szerves germániumnak köszönhetően láthatóan erősen hat az immunrendszerre. A titok, ami e mögött rejlik, hogy a gombának köszönhetően a szervezet az összes lehetséges veszélyhelyzetre fel van készülve.

Hogyan képzelje el egy laikus ember a gombának a test immunrendszerére gyakorolt hatásmechanizmusát?
Az immunrendszer egy komplex egységet alkot, úgy kell elképzelni mint sok különböző regulációs terület állandó egymásra hatását.

Az, hogy milyen helyet foglalnak el és milyen az együttműködés az egyes regulációs központok között, pontosan nem ismert. Sok teória és kísérlet létezik ezt illetően. A reishi sok olyan anyagot tartalmaz, melyeket a tudósoknak még nem sikerült identifikálni. Egy laikusnak ez a tény furcsa lehet ennyi analitikus lehetőség mellett, mégsem meglepő. A paradicsomban kb. 100 másodlagos anyag található, melyek még hatásaik tanulmányokkal való alátámasztására várnak. Nagyon fontos ezeknek az anyagoknak a kölcsönös együtthatása. Nem lenne szabad elkülöníteni egyetlen anyagot sem közülük és azt állítani róla, hogy az az értékes hatású. Úgy, ahogy az immunrendszer is több regulációs körzetből áll, a hatékony anyagok is együttesen fejtik ki hatásukat.
Hirdetés

Az emberek milyen csoportjának és milyen mennyiségben ajánlott a reishi szedése?

A legfontosabb, hogy annak az embernek aki használja vagy tervében van szedni a reishit működő immunrendszere legyen, mert csupán a működő immunrendszert lehet stimulálni. Ha az immunrendszer teljesen fel van borulva, abban az esetben nincs mit stimulálni. A kérdés második részéhez: a legnagyobb hatás akkor érhető el, ha reggel és este 1-1 teáskanálnyi reishit szedünk. Ezt az adagot ajánlott 3 - 4 dl vízzel összekeverni és 45 perccel evés előtt meginni. Citromlé hozzáadásával a reishinek még jobb hatása van. Így nemcsak a gyomron, hanem a szájüreg nyálkahártyáján keresztül is bejut a testbe. Ezt a fajta módszerét a szájüregen keresztül történő adagolásnak a homeopátia is ajánlja.

Milyen hosszú ideig ajánlott a szedése?

A legjobb a reishi készítményeket naponta huzamos ideig szedni. Ez megegyezik a gomba hagyományos kínai orvoslásban elfoglalt helyének. Ez a gomba nemcsak hogy beletartozik a kínaiak által számon tartott gyógynövények 3 kategóriájának legmagasabbikába, annak élén foglal helyet. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyeszközökről azt lehet tudni, hogy kiváló gyógyhatással rendelkeznek, és még hosszútávú használatuk sem mutat semmilyen mellékhatást.

A reishi ezek szerint az immunrendszer hosszútávú támasza?

Öregedésünk folyamata nagyon szorosan összefügg az immunrendszerrel és az anyagcsere-folyamatokkal. Mérlegelnünk kellene, mit tehetnénk immunredszerünk jó kondíciója érdekében, valamint annak érdekében, hogyan stimulálhatnánk védekező rendszerünket. Egy másodperc alatt rengeteg folyamat játszódik le szervezetünkben, melyekről nem is tudunk, mivel szervezetünk ezeket a folyamatokat különféle anyagokkal és enzimekkel maga irányítja. A reishi ösztönzi az összes enzimeken keresztül lejátszódó folyamatot, így pl. a légzést, emésztést, energiafolyamatot. Ezzel magyarázható, hogy a reishi segítségével megszűnik a hegyi betegség, vagy hogy javul az oxigénellátás és az oxigénfelhasználás.
A gomba húsa szénhidrátokat, aminosavakat, zsírokat, vitaminokat, alkaloidokat, adenozint, valamint olyan ásványi anyagokat tartalmaz mint a magnézium, kalcium, cink, mangán, vas, réz és a germánium. A reishi összes hatóanyaga még távolról sincs analizálva és kikutatva. A gomba nagy erejű biológiai bomba nagymennyiségű gyógyhatású anyaggal. A legfontosabbakat röviden bemutatjuk. A lista, amint már említettük nem teljes, ezekkel az anyagokkal azonban már klinikai kísérletek folytak melyek során bebizonyosodott erős gyógyító hatásuk. Különösen hatékony elsősorban a polyszacharidok és a triterpének csoportja.

A polyszacharidok szénhidrátok mint pl. a keményítő és a cellulóz. Kínai kutatók felfedezték, hogy a polyszacharidok része olyan polyszacharidokból áll, melyek az aminosavakra kötődnek és alacsony a molekulatömegük. Ezek az anyagok serkentik a makrofágok (falósejtek) aktivitását az immunrendszerben. A ganoderma polyszacharidoknál több esetben is bizonyítva volt a daganatképzés meggátolása és az immunrendszer stabilizálása.

Továbbá a reishiben megtalálható a bioaktív polyszacharidok leghatékonyabb formája amit eddig gyógynövényben sikerült felfedezni.

A természetben előforduló triterpének ciklikus szénhidrát vegyületek, részlegesen magas biológiai aktivitással, melyekhez tartozik a ganodermasav, a ganolucidsav és a liucidémasav. A triterpénekről tudni lehet, hogy csökkentik a vérnyomást, valamint antiallergikus hatásúak. A reishi gazdag forrása a keserű triterpéneknek, melyek keserű íze összefügg terápiás hatásaikkal. A C ganodermasav mutatkozik a legaktívabb antiallergénnek, őt követi az A és D ganodermasav. A B ganodermasav a legkevésbé aktív, bár neki és a D változatnak is vérnyomáscsökkentő hatása van. A ganodermasavak pontos hatásmechanizmusa még nincs teljesen megfejtve. Az A és a D gátolja a hisztamin felszabadulását, a T - Z daganatellenes tulajdonságokat mutatnak a hepatomikus sejtekben.

Az adenozin (RNA származék) gátolja a trombociták agregációját (vérlemezkék csoportosulása), A periférikus erek tágítására szolgál, és általánosan hat a vegetatív idegrendszerre, amely együttfelelős a reishi gyógyító és megelőző hatásáért migrén, valamint a koronáris és periférikus erek vérellátásának hiányossága esetén.

A szerves germánium

A germánium nyomelem, ami hasonlóan mint a szelén jótékony hatást gyakorol a nehézfémek és más mérgező anyagok szervezetből való kiválasztása során. A germánium sok hosszú életet ígérő gyógynövényben fellelhető, pl. ginzeng, fokhagyma, aloe és fekete gyökér.

Az emberi szervezet csupán a germánium szerves formáját képes hasznosítani. Az organikus germánium a reishiben 4-szer erősebb mint a ginzengben. A germánium stabilizálja az immunrendszert és támogatja az interferonok képzését a szervezetben, melyek gátolják a vírusok elszaporodását. Javítja az oxigénellátást egészen sejti szintig.
DXN - Ganoderma gyógygomba
A DXN ganoderma ültetvénye 70 hektáros területen fekszik. Ez a legnagyobb ültetvény Malajziában, és a legelső, amelyik megkapta a MS ISO 14001:2004 tanúsítványt a Lloyd's Minőségbiztosítótól 2000 júliusában. Ez a tanúsítvány is biztosítja, hogy az összes ganoderma művelési folyamat megfelel a MS ISO14001:2004 szabványnak, és kielégít minden, a Környezetvédelmi Minisztérium által támasztott követelményt.
Gyógygombák a kínai gyógyászatban. Gyógygombák a kínai gyógyászatban.
A reishi gomba természetes környezetben – a kínai Yunnan tartományban, az ország délnyugati részében – kihalt kemény fákon vagy azok törzsein nő. Az összegyűjtött gombák 90%-a kihalt szilvafák törzséről való. Sokszor 10 000 öreg szilvafát is le kell ellenőrizni ahhoz, hogy pár gombát találjunk. Az orvoslásban már kb. 4 000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották. Szinte minden, amit akkor a reishi hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett.
Ganoderma termesztés Ganoderma termesztés
A vadon növő ganoderma nagyon ritka, és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan, a hatása szinte mindig elvész a gomba öregedése miatt, hiszen olyan keménnyé válhat, mint a bőr. Akár mérgező is lehet. Mivel a begyűjtése rendszertelen módon történik, bármiféle minőségellenőrzés teljesen lehetetlen. 1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszertudományi Kutató Intézetének egyik technikusa, Mr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a „spóraszétválasztó termesztési módszert” a ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt.
Ganoderma a legjobb értékekkel bír! Ganoderma a legjobb értékekkel bír!
DXN a legnagyobb ganodermás cég DXN a legnagyobb ganodermás cég
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - dxn,cordyceps,hernyógomba,gyógygomba,ganoderma,reishi,pecsétviaszgomba
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-05 08:23:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü