Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógygombák - termékek, cégek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Mindenféle - Vitálvár [5. oldal]
részletek »

Gyógygombák - termékek, cégek képes leírás: Mindenféle - Vitálvár [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 88 db
Mindenféle fajta gyógygomba

Mindenféle fajta gyógygomba

A 20. század második felében egyre több kutatás bizonyította be, a különböző gyógygombák igen jelentős immunrendszer erősítő tulajdonságait. Számos gyógygombáról állapították meg, hogy igen jelentős tumorellenes hatással bírnak, valamint nagymértékben segíthetik elő a megfelelő inzulin érzékenységet a szervezetben. Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. A japán gondolkodásmóddal is összefüggésben lehet, hogy ott rendkívül alacsony a rákbetegség következtében elhalálozók aránya. A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumorölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását. Az egyik legeredményesebb polysaccharida, a Patkónyelv-gomba kivonata képes volt számos előrehaladott rákbetegnél is a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindítani, ami nagy feltűnést keltett a rákkutatók körében.

Mire jó? - gyógygombák

Mire jó? - gyógygombák

Az emberi szervezet kulcsfontosságú egysége a sejt, hisz testünk minden részét trilliónyi sejt építi fel, és sejtszinten dől el testünk működési egyensúlya. Az élethez szükséges energia előállítása is a sejtekben megy végbe. Ha a sejtszintű folyamatok optimálisan működnek, akkor késleltetett fázisban jelentkeznek az öregedés jelei. Számos felmérés bizonyítja, hogy a stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az elhízás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a rostban-, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás mind-mind hozzájárul a különféle betegségek (pl. rák, cukorbetegség, magasvérnyomás) kialakulásához és az öregedési folyamatok felgyorsításához. Ha a szervezet élettani egyensúlya megbomlik, az nagy mennyiségű szabadgyök termelődéssel jár, hatására legyengül az immunrendszer, és eluralkodnak rajtunk a betegségek. Tudatos prevencióval megvédheti magát az idő előtti öregedéstől és egészségre ártalmas folyamatoktól. Tegyen az ellen, hogy nyugdíjasként is aktívan élhesse életét és ne a krónikus betegségek garmadával szenvedje végig jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

Nuskin Lifepak

Nuskin Lifepak

A Lifepak egy nagyon jó vitamin, de mivel az MLM részével nem tudtam megbékélni, ezért más irányba indultam. Konkrétan én online akartam dolgozni, a termékeket és a Nuskin üzleti lehetőséget népszerűsíteni és ezt nem engedték, ki akartak zárni mivel honlapot csináltam. Másrészt nem tudtam elfogadni azt az üzleti koncepciót, hogy mindenkit 1000 pontos csomaggal kellett beléptetni ami kb 330 ezer forint volt akkoriban.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb, leghatékonyabb?
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb,... Jelenleg nagyon sok ganodermás cég van. A ganoderma jó híre, jótékony hatása, és a szervezet öngyógyító képességeit fantasztikusan stimuláló, segítő hatása hamar elterjedt. Mivel egy strapabíró gomba, ezért majdnem mindenhol megterem, termeszthető. Ha viszont egészségre gyakorolt jó hatását szeretnénk élvezni, akkor egyáltalán nem mindegy melyik cégtől...
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba

Oroszlánsörény gomba

Lion's Mane ehető gomba, egy kulináris csemege, egyik a négy leghíresebb kínai csemege közül. A legjelentősebb és legértékesebb tulajdonsága Lion's Mane -nak az a képessége, hogy ösztönzi az Idegi növekedési faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myelinizáció folyamatát vagyis az idegsejtszövetek kialakulását!. A megnövekedett NGF termelés javíthatja az agy funkcióit, lassitja az öregedési folyamatokat így gátolja az időskori szenilitás vagy a még rosszabb Alzheimer kór kialakulását! Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy Hericium Erinaceus gazdag poliszacharidokban így daganatellenes hatású mivel erősiti az egyén immunrendszerét!

Pecsétviaszgomba

Pecsétviaszgomba

Íz és szag: Nem jellegzetes. Kalap, tönk, lemezek, hús: Kalapja 3-30cm átmérőjű, felszíne sima, viaszosan fénylő, bordó, barnás vagy barnáspiros. A kalap felszíne a spóráktól olykor poros is lehet. Húsa szívós, kemény. Termőteste alul fehéres vagy fahéjszínű, pólusai sűrűn állnak. Tönkje mindig féloldalt áll, rendkívül kemény, kalapjától sötétebb színű, de szintén fénylő. Hossza 3-25 cm is lehet. A kalap csak később fejlődik ki rajta. Egyéb: Májustól októberig elpusztult fák(főként tölgyek) gyökerein vagy élő fákon fordul elő. Ezért leginkább csak jobb erdőkben találkozhatunk vele. Nem ehető, de a távol keleten gyógyszerként használják. Teát készítenek belőle, amely itthon is beszerezhető. Vérnyomás- és koleszterinszint csökkentő, gyulladásgátló és májvédő hatású. Másik neve: Lakkostapló

Poliszacharidok

Poliszacharidok

Ezzel szemben a természetes speciális poliszacharidok képesek az egészséges sejteket antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédeni, míg a rákos sejtek elpusztítását azzal is elősegíthetik, hogy bizonyos immunsejtek célzott, rákellenes szabadgyök-képző hatását serkentik. Rendkívüli rákellenes hatásukat az is fokozza, hogy képesek a rákos sejtek vérellátásának gátlására is. Ez a viszonylag új felismerés segíthet a rákbetegek túlélését elősegítő és életminőségét javító módszerek kidolgozásában, amelyben a legértékesebb természetes rákellenes poliszacharid hatóanyagok, mint pl. a Patkónyelv kivonat, helyet fognak kapni. (Ez a hatóanyag jelenleg csak a Vitanax PX-4 kapszulákban van jelen, amelyek négy különleges poliszacharidkivonat egyedülálló keverékét tartalmazzák.) Az új hatóanyagok az immunerősítés és rákmegelőzés területén is szerephez juthatnak (pl. ImmunaX-C kapszulák).

Reishi Pilz

Reishi Pilz

Der Reishi Pilz wird wegen seiner Wirkung traditionell als Heilmittel in Asien verwendet, da er unter anderem Alterserscheinungen vorbeugt. Der Reishi Pilz, zu Deutsch, Glänzender Lacksporling und in der Wissenschaft Ganoderma lucidum genannt, wächst weltweit in den meisten Wäldern auf Laubbäumen und wird traditionell in der asiatischen Heilkunst als natürliches Mittel gegen Alterserscheinungen und zur Steigerung der Vitalität verwendet. Die Reishi Wirkung beruht auf der Steigerung des menschlichen Immunsystems sowie einem anregenden Einfluss auf den Stoffwechsel. Eine weitere Wirkung des Reishi Pilzes besteht in der Verbesserung der Leberwerte.

Shiitake gomba

Shiitake gomba

A többi gombához hasonlóan a shiitake gomba is a kalóriaszegény zöldségek közé tartozik, minthogy nagyobb részt vízből, mintegy 4%-ban szénhidrátból, 3%-ban fehérjéből áll, zsírtartalma pedig nagyon csekély, fél százalék alatt van. A gomba vitaminokban igen gazdag, jelentős mennyiségben található benne például D-vitamin, B-vitamin, pantoténsav, niacin és folsav. Amellett, hogy kiváló kiegészítője a kalóriaszegény fogyókúrás étrendnek, a shiitake hozzájárul ahhoz, hogy szervezeted megkapja a vérképzéshez szükséges jód-, vas-, réz- és folsavmennyiséget, kalciumtartalma pedig a D-vitaminnal egyetemben biztosítja, hogy csontozatod ne legyen kitéve veszélynek.

Sűngomba termesztése

Sűngomba termesztése

Süngomba (Hericum erinaceus) A süngomba a természetben ritka farontó, nyár végén, ősszel jelenik meg a fákon viszonylag magasan. Tetszetős, fehér gömbölyű termőteste sokáig növekszik és lassan öregszik el. A termőtest rugalmas állagú, jól szeletelhető kíváló húspotló. Amióta gyógyhatását is ismerik termesztésével egyre többen foglalkoznak, ez az ismertető termesztésének, fogyasztásának magyarországi meghonosítását célozza. A klinikai vizsgálatok hiánya miatt a süngombából előállított termékeket étrend kiegészítőként ajánlhatjuk, ezekkel az alábbiakban ismertetendő gyógyhatásra vonatkozó információk a hatályos törvények szerint nem kapcsolhatók össze. A süngomba termesztése A süngomba termesztési technológiáját egy kutatási projekt keretében dolgoztuk ki. Termesztéséhez Magyarországon nem gyártanak üzemi méretekben alapanyagot, az alapanyag gyártás feltételeinek kialakítása folyamatban van, megjelenése 1-2 év múlva várható a hazai piacon. Ezért a gomba termesztését egyelőre azoknak ajánljuk, akik steril technológiával is rendelkeznek.

Hirdetés
Szerves Germánium

Szerves Germánium

Szerves germánium egy gyúrú 6-germánium atomok, 12 oxigén atomok szorosan körülvették. A germánium, mint egy ragasztó, a 12 oxigén atomok zárt térben együtt, de nem reagálnak a Organimus. Ez, a germánium kötésú oxigén, nem a testben megjelent, hanem arra szolgál, fóként a radikális dögevók a H-ionok alakult az égési folyamat organizmikus eredménye: élelmiszer égett a szervezetben, miközben a szén-dioxid (CO2) és a hidrogén (H2 ) keletkezik. A szén-dioxid jut el a szervezet által a tüdóben abgeatmet. Ezzel szemben a hidrogén az oxigénnel ötvözi inspirálta (!) A víz és a bal vese és a bór. Számos betegség - köztük a Lyme-kór alapuló krónikus hypoxia és úgy viselkedik, mint egy tragédia, amikor egy nagy része az ihletett oxigén nem változott a cellulóz szolgálhat elótt, mert a kapzsi hidrogén ionok és át a víz, vagy akár meg is szüntethetó ödémás tárolják.

Tapló és pöfeteg

Tapló és pöfeteg

Ami a gyógynövényeket illeti, a nálunk vadon termő kb. 3000 virágos növényfaj közül a népi gyógyászatban kb. 300 fajt szokás felhasználni, s nagyjából ennek megfelelően egy adott vidék vadon termő virágos növényei mintegy 10%-ának van népi neve. Ami a gombákat illeti, mintegy 3000 Magyarországon megtalálható úgynevezett nagygombafajból 600-800 viszonylag sűrűn fordul elő, s ebből mintegy 500 jó, ehető. Ehhez képest a gombakedvelőbb (és egyben gombákban bővelkedőbb) magyarlakta vidékeken is (Erdély, Felvidék, Dunántúl) a gombászok általában egy, ritkábban két, kivételesen legfeljebb három tucat gombát ismernek, s általában csak az ehetőnek minősített gombáknak van népi elnevezése. Zsigmond Győző sepsiszentgyörgyi etnológusnak a magyar etnomikológiát megalapozó erdélyi gyűjtései (1994) és a szakirodalom átvizsgálása alapján alkotott véleménye szerint a magyar népi gyógyászatban legalább egy tucat gombaféleséget használnak fel (1995). (Itt gombafajt azért lenne hibás említeni, mert például a később említendő tapló- és pöfetegfajokat - néprajzi szempontból - gyakran szerencsésebb egy egységként kezelni.) Mivel azonban a népi gyógyászatban a gombák legfeljebb perifériális jelentőségűek, a reájuk vonatkozó adatok is meglehetősen szétszórtak, s egy-egy közlés - leszámítva Zsigmond Győző említett munkáját (1995) - legfeljebb egy-két gomba ilyen célú felhasználását említi.

Természetesen - Ez neked is hathat

Természetesen - Ez neked is hathat

Hogyan fordíthatod a saját hasznodra a gyógygombák csodálatos hatását? Mi a titkuk, és hogyan működnek? Megtudhatod ezen az oldalon. Több fajta orvoslási mód létezik, másképp gyógyítanak nyugaton, másra koncentrál a hagyományos kínai gyógyító, és a homeopatikus orvos. Egy dologban azonban mind egyetértenek: az immunrendszernek, a szervezet öngyógyító képességének fontosságában. És pontosan itt jelentkezik a gyógygombák óriási szerepe. Immunerősítő és méregtelenítő hatásukkal javítják a szervezeted öngyógyító képességét, azzal pedig még maguk az orvosok is egyetértenek, hogy a legjobb orvos a saját szervezetünk. Tehát ha a saját testünk öngyógyító képességét a maximális szintre hozzuk, azzal tettük magunknak a legjobbat. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a gyógygombáknak nincsenek mellékhatásaik, nem lehet őket túladagolni, és bárki fogyaszthatja őket.

Termesztés

Termesztés

A pecsétviaszgomba Magyarországon is előforduló farontó gomba, tömeges megjelenése a fákon az erdő gyengültségére utal. A legrégebb óta ismert gyógyhatású gomba, a taplókhoz hasonló állaga, íze étkezési szempontból értéktelenné teszi. Szárítmányként, vagy liofilizált formában, kivonatként forgalmazzák. Vizes főzetét, alkoholos kivonatát, vagy tinktúráját használják Ázsia számos országában és Észak - Amerikában, de egyre inkább terjed Európában is. A gyógyhatás igazolásának hazánkban (és Európában) jól körülírt feltételei vannak, ezek igen költséges klinikai vizsgálatokkal teljesíthetők. Ezeket a vizsgálatokat eddig sem Magyarországon, sem Európában nem végezték el, ezért a hatályos törvények szerint minden, a pecsétviaszgomba gyógyhatására vonatkozó információ csak általánosságban adható meg, és nem kapcsolható össze egyetlen pecsétviaszgombából előállított termékkel sem.

Termesztési javaslatok

Termesztési javaslatok

A vizsgálataim során a pecsétviasz gomba üzemi, intenzív termesztés-technológiájának kidolgozásához szükséges táptalajkeveréket kerestem, valamint a termesztéshez megfelelő, biztonságos termesztés-technológiát eredményező törzs kiválasztását tűztem ki célul. A megfelelő szubsztrátum és a biztonságos termésmennyiséget eredményező törzs segítségével egy alkalmazható termesztés-technológiai leírást tudtam kialakítani a termesztést meghatározó környezeti paraméterek esetében. A dolgozatban ismertetett néhány hazai, de számos külföldi kutatási eredmény mellett, valamint a saját kutatási eredményeim alapján elmondható, hogy a környezeti paraméterekre vonatkozó pontos értékek az általam vizsgált törzsek közül a legjobban szereplő GA 02-es törzsre vonatkoznak. Ezek az értékek a hazai viszonyok mellett érvényesek. A vizsgálatok eredményeként az intenzív termesztés-technológia alkalmazásakor mindenképpen a GA 02-es jelű törzs termesztését javasolom bükkfafűrészporos táptalajkeveréken.

Toxinok ellen Ganoderma!

Toxinok ellen Ganoderma!

Ganoderma - csodagomba és életelixír A szabad gyökök elsősorban a sejtmembránt támadják meg, aztán a sejtmagot és a DNS-t, kiváltva az oxidatív stressznek nevezett biokémiai folyamatot. A méreganyagok jelenléte savassá teszi a ph-t (acidózis), amely tovább rontja a szervezet anyagcsere folyamatait, csökkenti az oxigén ellátást, és hosszú távon sejt elhaláshoz vezet. Mi képes csökkenteni az oxidatív stresszt? A Ganoderma tartalmaz egy SOD-szuper-oxid-dismutaz nevezetű enzimet, amely a napjainkban ismert legerősebb antioxidáns enzim, amely védi a szervezetet a szabadgyökök károsító hatása ellen. A tudományos kísérletek igazolják, hogy az SOD közel 3000-szer erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin.

Vitali man Kft. egészség

Vitali man Kft. egészség

Az erősebbik nem szervezetének fitt működéséhez optimális étrend kiegészítőkre van szükség. Az általános étrend kiegészítők nem helyettesítik azokat az ásványi anyagokat, amelyre az acélosabb fizikai hatásoknak kitett férfi szervezetnek szüksége van. A Vitaliman Online Webáruház csak a férfiak számára kulcsfontosságú étrend kiegészítőket és ásványi anyagokat forgalmazza. Néhány ezer termék közül válogathat nagyon barátságos áron. Folyamatos kedvezményekkel várják az új érdeklődőket. A diszkrét rendelést a gyors kiszállítás teszi vonzóbbá.

Vitálvár Kft.

Vitálvár Kft.

Immunrendszer erősítés és daganatellenes kezelések mellékhatásainak illetve problémáinak enyhítése és/vagy megszüntetése gyógygombát tartalmazó étrend-kiegészítők segítségével? Mi sem egyszerűbb. Nálunk a Vitálvárnál megtalálja. Cégünk 2006 óta árusít gyógygomba és egyéb gyógyhatású anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítőket. A Vitálvár Kft. által forgalmazott étrend-kiegészítők közül az OÉTI zöld pipájával ellátott MicoVit és a MicoTon egyaránt tartalmazza az alábbi gyógygombák kivonatait: Agaricus blazei (mandula gomba), Grifola fondosa (bokrosgomba), Ganoderma lucidum, Lentinula edodes (Shiitake gomba), Trametes versicolor (lepketapló gomba), Cordyceps sinesis; a WELLcoffee nevű kávé pedig szintén tartalmaz kis mennyiségben pecsétviaszgomba kivonatot.

Tuti menü