Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógygombák - termékek, cégek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Itt - Mi is [4. oldal]
részletek »

Gyógygombák - termékek, cégek képes leírás: Itt - Mi is [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 88 db
Itt kapható

Itt kapható

DXN Lions Mane. Oroszlánsörény gomba - gyógygomba készítmények az Ön egészségéért! Lion's Mane (Hericium erinaceus) az egyik leghíresebb gomba a keleti történelemben és a hagyományokban, gyógyászati célokra használják Kínában és Japánban évszázadok óta. A legenda szerint akik rendszeresen fogyasztják a gombát acél idegeik lesznek és kiváló memóriájuk mint egy oroszlánnak! Az oroszlánsörény gomba rendkívül tápláló és értékes növény, melyet Kínában és Japánban sok száz éve ismernek. Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban, hericenonokban, erinacinekben és fehérjében gazdag. Segít az egészség fenntartásában. Az oroszlánsörény gomba tabletta megerősíti az emésztőrendszert. A DXN Lion's Mane tabletta 60% Hericium erinaceus micéliumot és 40% laktózt tartalmaz. Laktóz érzékenyek a termék fogyasztását kerüljék!

Itt megvásárolható

Itt megvásárolható

A gombának létezik termesztett változata is, ám ehhez nem hernyókat, hanem valamilyen zöldséget fertőznek meg a gombafonalakkal. Ennek hatása megegyezik a hernyóséval, de az eredeti sokkal keresettebb, és emiatt értékesebb. A gyűjtéséből származó busás bevétel miatt gyakran konfliktusok alakulnak ki a nepáli falvak között, sőt, a gomba szerepet játszott a nepáli maoisták és a kormány közötti konfliktusban is. A különleges afrodiziákumként is ismert gombafajta a szegény nepáliak egyik fő bevételi forrását jelenti. Az egyik falu hat lakóját életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert megölték a gomba betakarítására a hegyekbe érkező idegeneket. Gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt hat férfit egy nepáli bíróság, mert a vád szerint 2009 júniusában megöltek hét, nem a falujukban lakó embert, akik a rendkívül sokat érő, gyógyhatású készítményként is használt lepkebábot próbáltak betakarítani a himalájai hegyekben - írja a BBC - csatorna online oldala. Tizenhárom másik falubelit két év börtönre ítéltek, mert részt vettek a gyilkosságokban, huszonegy vádlottat pedig felmentettek. A yarsagumba névre hallgató hernyóbáb a szegény himalájai közösségek egyik fő bevételi forrása. Egy kilóért több tízezer dollárt fizetnek Kínában. Az úgynevezett 'himalájai Viagra' ügye címlap sztori lett Nepálban.

Jó hatású gomba és kávé

Jó hatású gomba és kávé

Az egészséges életmódra törekvõk számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekezõ rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle. A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetõen jelentõsen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sõt, talán még hasznos is lehet. Kevesen tudják, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetõen a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb, leghatékonyabb?
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb,... Jelenleg nagyon sok ganodermás cég van. A ganoderma jó híre, jótékony hatása, és a szervezet öngyógyító képességeit fantasztikusan stimuláló, segítő hatása hamar elterjedt. Mivel egy strapabíró gomba, ezért majdnem mindenhol megterem, termeszthető. Ha viszont egészségre gyakorolt jó hatását szeretnénk élvezni, akkor egyáltalán nem mindegy melyik cégtől...
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Káliumforrás - gyógygombák

Káliumforrás - gyógygombák

A shiitake gomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrátüsszetételében rejlik. Számos üsszetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle - küztük a legjelentősebb a lentinán -, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkeznek. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok (interferon, interleukin) termelődnek, melyek üsztünzik a szervezet immunrendszerének műküdését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek (makrofágok) aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia és gyulladáscsükkentő hatásának is. Ma már számos kórházban az orvosok a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is adagolnak a betegnek, hogy csükkentsék az erős vegyszerek egészséges szüvetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait.

Klinikai kísérletek tükrében

Klinikai kísérletek tükrében

Számos szájon keresztül adagolt gyógygomba kivonat rákellenes hatását már klinikai kísérletek is igazolják. Az egyik legismertebb rákellenes hatású gyógygomba a Bokrosgomba. Egy Japán klinikai vizsgálatban a gomba un. D-töredéke gátolta az áttétképződést és javította bizonyos rákellenes immunsejtek aktivitását. Egy másik japán klinikai kísérletben a Bokrosgomba hatását előrehaladott II-IV. stádiumos rákbetegeken vizsgálták. A vizsgálat megállapította, hogy a Bokrosgomba és kivonata tumor regressziót vagy lényeges állapotjavulást okozott az emlődaganatban szenvedők 68.8%-ánál, a tüdőrákban szenvedők 62.5%-ánál és a májdaganatban szenvedők 58.3 %-ánál. A vizsgálat szerint a kemoterápiás kezelésben részesültek immun-kompetens sejtjeinek aktivitása is 20-40%-al növekszik a gyógygomba kezelésben nem részesültekhez képest.

Kombucha

Kombucha

A Kombucha nem más, mint többféle baktérium és egy speciális élesztőgomba szimbiózisa, amely állítólag az óceánból származik. Felhasználva a mikroorganizmusokat tea formájában juttattatjuk be a szervezetbe. A gomba érdekessége, hogy a teakészítés során megerjed, és édeskés borszerű innivaló jön létre. A neve is erre utal. A Kombuchát használják Japánban, Kínában, hazánkban szintén elterjedt. Természetesen nem egy csodaszer, mindössze egy lehetőség az egészség fenntartása és megőrzése érdekében. Aki kipróbálta, pozitív tapasztalatról számol be, de persze vannak szkeptikusok is. De miért jó? Szakemberek szerint meghosszabbítja az életkort, megelőzi a ráncok kialakulását, ugyanakkor támogatja a szabályos vérnyomás és koleszterinszint beállását. Jótékonyan hat az ízületekre, az immunrendszerre, az asztmára, allergiára, a szellemi és fizikai erőnlétre. Tisztítja a vért, méregtelenít, természetes antibiotikumként viselkedik. Meglepően jól hat a fejbőrre, a haj erősödik, gyorsabban nő tőle, visszaszínezi az ősz hajszálakat, és a körmök is erősebbek lesznek. Alkoholbetegek függőségét is orvosolhatjuk vele, de segít a másnaposság leküzdésében is.

Kombucha gomba

Kombucha gomba

Az 'Isteni gomba' A teagomba ősrégi népi- és házi szer. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak. Az első feljegyzések Kínából az időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol 'Mennyei teaként', sőt 'Az örök élet itala'-ként említik. Nevei: mandzsúriai kombucha gomba, kirgiz tea, Kombuchal, Gerbstoffe, Combucha, Kum-Cha, Fungus japonicas, Fungojapon, Indo-Japanese tea fungus, Pichia fermentans, Cembuya orientalis, Combuchu, Tschambucco, Volga spring, Mo-gu, Champignon de longue vie, Tea kvas, Teakwass, Kwassan, Kargasok, Kocha kinoko. Mint látjuk, a kombucha gombának és a belőle erjesztett italnak nagyon sok neve van. Ezek közül talán legismertebb a kirgiz tea. Ez az elnevezés onnan ered, hogy egy japán hölgy kb. 60 évvel ezelőtt Kirgíziába látogatott, és megdöbbentette, hogy milyen sok, 100 évnél idősebb ember él ott. Még inkább meglepte, hogy a 80 év feletti asszonyok arcán is alig látott ráncot. Megpróbálta a titkot megfejteni, és ennek során feltűnt neki, hogy szinte minden házban (fiatalok és öregek egyaránt) naponta legalább 3 dl kombucha teát fogyasztottak.

Laskagomba

Laskagomba

Valljuk be, szürkés, a klasszikus gombaformára alig hasonlító, féloldalas kalapjával, szívós szárával első látásra a laskagomba nem tűnik vonzónak. Pedig érdemes kipróbálni, változatos, finom ételekre ad lehetőséget. Valljuk be, szürkés, a klasszikus gombaformára alig hasonlító, féloldalas kalapjával, szívós szárával első látásra a laskagomba nem tűnik vonzónak. Pedig érdemes kipróbálni, változatos, finom ételekre ad lehetőséget.Összetétele hasonlít a szintén termesztett csiperkegombáéhoz, azonban annál könnyebben emészthető, mivel a sejtfalának a kitintartalma kevesebb. A fehérjetartalma csak a szárazanyag 2,5 százalékát teszi ki, de nagyon jól emészthető, értékes. Fehérjéének összetétele a húsfehérjéhez hasonló, több nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavat tartalmaz, mint a csiperke. Zsír- és szénhidráttartalma kevés, ezért a többi ehető gombához hasonlóan kalóriaszegény. Kálium-, magnézium- és foszfortartalma figyelemre méltó, a nyomelemek közül pedig a cink-, alumínium-, bór- és réztartalma kedvező. Nagyon kevés a nátriumtartalma, és szelént is tartalmaz.

Laskagomba - gyógygombák

Laskagomba - gyógygombák

A laskagomba szárazanyagának 15-25%-a fehérje, 1-2%-a zsír, 6-10%-a ásványi só. Az ásványi sók többsége kálium és foszfor. A fennmaradó részt a szénhidrátok és egyéb anyagok teszik ki, ebből jelentős részt tesz ki az emészthetetlen rost. A termesztett laskagomba fehérje- és ásványi só tartalma kisebb, mint a csiperkéé. Ennek oka valószínűleg az, hogy szubsztrátumai lényegesen kisebb hamutartalmúak, mint a csiperke komposztja. A gombák egyes vitaminokban kiemelkedően gazdagok, ezért vitaminbombáknak is nevezhetjük őket. Ezek a B1-, B2-vitamin, a niacin, a folsav és a pantoténsav. Jelentős mennyiségben tartalmaznak D-vitamint is. Említést érdemel, hogy 10 dkg friss laskagomba elfogyasztása kielégíti egy felnőtt ember napi B2-vitamin és niacin igényének 40%-át, a folsav igényének 25%-át, pantoténsav igényének 23%-át, valamint B1-vitamin igényének 17-20%-át. A laskagomba B1-vitamin- és folsavtartalma jelentősen meghaladja a csiperkéét.

Hirdetés
Lelley professzor lapja

Lelley professzor lapja

Ich bin apl. Professor für angewandte Mykologie - zu Deutsch: Wissenschaft der Nutzpilze - und halte Vorlesungen auf diesem Fachgebiet an der Rheinischen Friedrich-Wilhelms Universität zu Bonn. Ich beschäftige mich mit der Frage, wie man Pilze, insbesondere so genannte Großpilze, nutzbringend für uns Menschen verwenden kann und bin dabei zu erstaunlichen Erkenntnissen gekommen. Übrigens, als Großpilz bezeichnet man solche Pilze, die einen charakteristischen Fruchtkörper haben, den man mit bloßen Augen gut erkennen und mit der Hand pflücken kann. Als Beispiel nenne ich einfach den Champignon, den Steinpilz, den Fliegenpilz, die jeder kennt.

Lions Mane

Lions Mane

A hagyományos kínai gyógyászatban máig használt gyógygomba hatásait számos modern kutatás támasztja alá. Kínai, japán, koreai és amerikai kutatók munkái alapján a süngomba az alábbi gyógyhatásokkal bír (Forrás: Lee, Jong Seok et al.: Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharides from the Fruiting Body of Hericium erinaceus. In: Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009. vol. 19. no. 9. pp. 951-959.): mikroba ellenes tumor ellenes, fékezi a tumorok növekedését (a természetes ölősejtek, T-sejtek és B-sejtek, valamint a makrofág-függő immunválaszok stimulálásával) immunmoduláns (aspecifikus immunstimuláns) antioxidáns hatású citotoxikus vérzsír csökkentő vércukorszint csökkentő időskori elbutulás (demencia) ellenes hatás, a hericinon C és H, valamint erinacin A és I tartalma miatt a hagyományos kínai gyógyáaszatban elsősorban gyomor- és bélbántalmak kezelésében használják!

Magas vérnyomásra gombakivonat

Magas vérnyomásra gombakivonat

A szervezet nem véletlenül, hanem az elsavasodásból eredő veszély kezelése miatt emelte meg a vér nyomását. Ha ezt lecsökkentjük anélkül, hogy a kiváltó okot megszüntetnénk, akkor ezzel magunkat becsapva a vészjelzőt is kikapcsoltuk és egy időzített bombán ülve éljük az életünket. Ezért mielött teljesen ráállnánk és elfogadnánk a vérnyomásunk gyógyszeres kezelését érdemes lenne ezt elolvasni és átgondolni milyen útat választunk! A magas vérnyomás betegség megközelítése és kezelése jó példája annak, hogy mekkora a különbség a tüneteket kezelő orvostudomány és az ok-okozati összefüggést feltáró alternativ gyógymódok így a ganoterápia között . A betegségeknek nevezett tünetek, így a magas vérnyomás kiváltó oka a szervezet kémiai egyensúlyhiánya, a sejtjeink közötti folyadéktér - azaz a belső terület - egészséges, enyhén lúgos kémhatásának savas irányú megváltozása, elsavasodása. Ezt a negatív érzelmeinkkel és a nem megfelelő táplálkozásunkkal okozzuk. Egy öröklött hajlam is felelős lehet azért, hogy ez, és nem egy teljesen más tünetcsoport jelenik meg, de önmagában ez egy kémiai egyensúlyban lévő embernél nem eredményez magas vérnyomást, csak egy elsavasodott szervezetben tud aktivizálódni.

Maitake gomba

Maitake gomba

A Maitake az egyik legtöbbet vizsgált gyógygomba. A Japán északi részén őshonos maitake igen régóta kedvelt étkezési és orvosi gomba egyaránt. Neve táncoló gombát jelent, amit onnét eredeztetnek, hogy értéke és ára miatt aki megtalálta rögtön táncra perdült örömében. Mások szerint a táncoló pillangókhoz hasonlatos alakja miatt kapta a nevét. A japán orvosok régóta alkalmazzák mint adaptogén, ami azt jelenti, hogy segíti a szervezet saját ellenálló képességének magas szinten tartását.

Max-Immun Kft.

Max-Immun Kft.

A Max-Immun Kft célja, hogy el mozdítsa a súlyos immunbetegségekben és a központi idegrendszer betegségeiben szenved gyermekek és felnőttek állapotát és életminőséget javító terápiás módszerek kutatását és fejlesztését, amihez előzetes adataink reményt keltő alapokat szolgáltatnak a jövő számára. Varga Gábor kutató 1969-ben született Szombathelyen. Egyetemi tanulmányait Budapesten és Münchenben végezte. A különböző hatóanyagok terápiás alkalmazásával akkor kezdett el komolyabban foglalkozni, amikor kisfiának súlyos genetikai eredetű autizmusával az orvosok nem tudtak mit kezdeni, hiszen tanácstalanok voltak a tünetei enyhítésében. Ezért Varga Gábor kifejlesztett fia számára asztma és allergia ellenes hatóanyagokat.

Mennyibe kerülnek a gyógygombás kávék?

Mennyibe kerülnek a gyógygombás kávék?

Mennyibe kerül a ganodermás kávé? Több dologtól is függ a DXN ganodermás kávéinak az ára. Pontokba szedtem, így jobban olvasható, és az agyad is szívesebben dolgozik ezeken az információkon, ha átláthatóbb formában kapja azokat. A bejegyzésben az alábbi fő pontokat részletesen olvashatod, és a végén még egy kis sztori is helyet kap.. 1. Első körben attól függ egy-egy DXN ganodermás kávé ára, hogy melyiket szeretnéd fogyasztani. 2. Attól is függ a DXN ganodermás kávé ára, hogy hol szeretnéd fogyasztani. 3. Valaki mástól vetted, vagy már Te magad is tag vagy? No és mióta vagy tag?

Mi a titka a Ganodermának?

Mi a titka a Ganodermának?

A különleges összetevőknek köszönhetően a szervezetbe jutva a Ganoderma valóságos biológiai scanner-ként végigpásztázza a testet és ahol egyensúlyzavar van, ott elkezdi kifejteni méregtelenítő, savbázis egyensúlyt szabályzó, immunrendszer serkentő, regeneráló hatását - irja a Filantropikum.com aGanoderma csodagomba életelixír című bejegyzésében. Most betekintést nyerhettek azokba a folyamatokba, amely által ez a gomba segíti egészségünk megőrzését. A Ganoderma jelentős méregtelenítő hatást fejt ki a vér szintjén, a sejten belül és az intercelluláris térben, megkötve, és semlegesítve a méreganyagokat.

Mi is ez a gomba?

Mi is ez a gomba?

A gomba micéliuma kezd, benőni a lárva testébe és kiszívj a belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárvaburok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. Kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílás ain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése 'Dun csun hszia cao', ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.

Tuti menü