Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógygombák és az egészség képes leírás - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu
részletek »

Gyógygombák és az egészség - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Gyógygombák és az egészség
Keresés
Találatok száma - 14 db
A gomba és a magyar népi gyógyászat

A gomba és a magyar népi gyógyászat

Az Orichalcum Workshop célja egy átfogó, több témakört összekapcsoló archivum létrehozása és rendszerezése a magyarul nem elérhető anyagok magyarra forditása és ez mellet további gyűjtő munkák végzése az adott témakörökben.

A gombák jótékony hatásai - gyógygombák

A gombák jótékony hatásai - gyógygombák

A klinikai vizsgálatok sok esetben bizonyították egyes, a népi gyógyászatban már régen használt gombák gyógyhatását. Ezek közül a gombák közül talán a legfontosabb a shii-take (Lentinus edodes), amelyet már a Ming-dinasztia idejében mint élet­eli­xírt tartottak számon a kí­nai orvosok. Újabban Észak-A­me­rikában és Európában is megkezdték termesztését, írja a Wikipédia. A shii-take legfontosabb hatóanyaga a len­ti­nán, mely egyike a leghatáso­sabb rákellenes vegyü­le­tek­nek. A humán rákterápiában a gyo­mor-, végbél-, tüdőrák, va­lamint a hepatómák, fib­ro­szar­kó­mák és leukémia gyógyí­tá­sá­ban alkalmazták sikerrel.

Amit tudni érdemes a gombákról

Amit tudni érdemes a gombákról

A gomba fogyasztása egyidős az emberiséggel. Már a régi görögök és rómaiak is fölfedezték tápértékét, illetve jelentős ízesítő szerepét. Összetételük alapján is értékes élelmiszernek is tekinthetjük őket, bár a kitin sejtfalba zárt tápanyagokból sajnos kevés hasznosul a szervezetünkben. A gombák 88-92%-a víz (emiatt a nyers gomba, de a gombás étel is gyorsan megromlik). Értékes fehérjéik aminosav tartalma teszi alkalmassá a hús pótlására, bár ezek felszívódását is nehezíti a kitin. Az ásványi anyagok főként a kalap bőrében találhatók, nagyobb mennyiségben káliumot és foszfort tartalmaznak, és általában magas D-vitamint tartalommal rendelkeznek.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus után az illető személy szájára és fogaira is irányul. Egy egészséges fogazat, egy szép mosoly és a kellemes lehelet mindenkit vonzóbbá tesz. Tudjuk, hogy fogunk állapota nagy mértékben függ a genetikai örökségtől de nagyon sok dolog van amivel javíthatunk fogaink állapotán. Az...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba - Egészséges táplálék
Oroszlánsörény gomba - Egészséges... A látszattal ellentétben ez nem egy sündisznó és egy fehér színű oroszlán...
Egészségmegőrzés természetesen - gyógygombák

Egészségmegőrzés természetesen - gyógygombák

Még nem ismerjük teljesen a gombákat, de azt már tudjuk, hogy vannak, amelyek gyógyhatással rendelkeznek mint pl. a ganoderma lucidum, shiitake és vannak olyan fajták, amelyek elsőrendű tápanyagok mint pl. a laskagomba, shiitake. A gombák nem növények és nem is állatok, külön csoportot alkotnak. Jelenleg kb. 100 000 gombafajt ismerünk, de becslések szerint számuk 1,5 millió körül van. A valódi gombák közelebb állnak az állatokhoz mint a növényekhez. A gomba és az ember közös őse kb. 450 millió évvel ezelőtt vált külön. Ez az egyik magyarázata, hogy az emberek és gombák védekező mechanizmusai a különböző kórokozó mikrobákkal, vírusokkal szemben, sok mindenben megegyeznek. Már évezredekkel ezelőtt is gyógyítottak gombákkal az emberek és erre közvetlen bizonyítékaink is vannak. Pl. az 1991-ben megtalált, 5300 éve a gleccserjégbe fagyott vadász ruházatában nyírfatapló gomba maradványokat találtak, amelynek az íze rossz és kalóriát sem nagyon tartalmaz, kevésbé tápláló. Viszont a gomba elpusztítja a belekben élő és szaporodni képes parazitákat, bélférgeket, így valószínűleg gyógyította vele saját magát. Volt még nála bükkfatapló is, ami a parazsat képes sokáig megőrizni.

Ganoderma gyógyhatásai

Ganoderma gyógyhatásai

A ganoderma valóban univerzális orvosság? Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk. Az első kérdés az, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: igen, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a problémát, és lehetővé teszi a felépülést.

Gomba az új szuperélelmiszer

Gomba az új szuperélelmiszer

A népszerű sajtóanyagok, wellness és egészség megőrzéssel foglalkozó média néhány élelmiszert, élelmiszer csoportot a szuperélelmiszer (superfood) jelzővel illet. Ennek a trendnek természetesen vannak táplálkozástudományi alapjai, de mint ahogy azt már megszokhattuk, ezek az elemzések igen gyakran túlzóak. Jelenleg a szuperélelmiszerek közé a következőket sorolják: az olívaolaj, a vörösbor, a halhús, a zöldségek, gyümölcsök többsége és a szója. Most több, párhuzamosan futó és egybehangzó kutatás alapján a szuperélelmiszerek közé emelték a termesztett csiperkegomba (Agaricus bisporus) különböző változatait, a fehér és barna csiperkét, a portobello-t. A kutatások eredményei alapján jogos ez a megtisztelő cím, hiszen a csiperkegomba számos olyan pozitív tulajdonságot mutat, ami jótékonyan hat az emberi egészségre.

Gomba doktor

Gomba doktor

Annak ellenére, hogy a gombákat már az egyiptomi dombormûveken is ábrázolták, hosszú évezredeken keresztül nem tudtak a szakemberek megállapodni abban, hogy a gomba növény, avagy nem? Andrea Cesalpino már 1853-ban javasolta, hogy a gombákat ne sorolják a növények közé, mert a növényekkel szemben a gombák sejtmagjai nem tartalmaznak klorofillt, így nem tudnak fotoszintézis során szervetlen vegyületekbõl cukrot (szénhidrátot) szintetizálni. Anyagcseréjük így tehát nem foto, hanem kemoszintézis, ami viszont az állati metabolizmushoz áll közelebb. Azonban, mint ahogy az közismert, a gombáknak sem szárnyuk, sem lábuk nincs, így az 1960-as évek óta elfogadták, hogy sem nem állatok, sem nem növények - hanem: gombák.

Gyógygomba

Gyógygomba

Az egészség megőrzésében és a különböző betegségekből történő felépülésben grandiózus támogatást kínál a gyógyító gomba. A modern orvostudomány készségesen használja a több ezer éves népi gyógymódot. A gyógyító gombák hatóanyagairól sok kutatás nyilatkozik megtisztelően. Az új bizonyítékok miatt egyre népszerűbb a gyógygomba fogyasztása. Az Aurum Esca a gyógy gombák fogyasztásának népszerűsítésére jött létre. Néhány ismeretterjesztő cikk, doktori beszámoló és fogyasztó ajánlása mellett a webáruházban gyógygomba is rendelhető.

Hirdetés
Immunmoduláns gombák

Immunmoduláns gombák

Mindenütt, ahol lehetséges, fel kell tárni a különféle kedvezőtlen környezeti behatásokat, az étrendi hiányosságokat és a karcinogén vírusfertőzéseket, és ezekhez igazítva kell megválasztani a a legjobbnak ítélt kezelésmódokat. A különféle gyógygombák kedvező hatásaival korábban már több tanulmányban is foglalkoztak, kiemelve azok immunmoduláns hatásait, melyeket többnyire a bennük található úgynevezett proteoglükánoknak tulajdonítanak. Japán kutatók egy kísérletben arra mutattak rá, hogy a Coriolus vesicolor gomba 8 héten keresztül történő fogyasztásával kétszeresére lehetett emelni az immunvédekezésben fontos szerepet játszó természetes ölősejtek számát. Emellett arról is beszámoltak, hogy a téli fülőke (Flammulina velutipes) gomba termesztésével foglalkozó - és azt minden bizonnyal rendszeresen fogyasztó - farmerek körében alacsonyabb volt a rákos megbetegedések előfordulásának gyakorisága, mint azoknál, akik nem foglalkoznak az említett gomba termesztésével.

Jó hatású gomba és kávé

Jó hatású gomba és kávé

Az egészséges életmódra törekvõk számára a kávéivással a koffeintartalom és a savas tulajdonság a probléma. Létezik azonban egy olyan kávé, amely megfelel ezeknek az egészségügyi elvárásoknak, emellett felturbózza szervezetünk védekezõ rendszerét. Félreértés ne essék, senkit nem kívánunk rávenni a kávézásra, inkább bemutatjuk egy egészséges változatát azoknak, akik nem tudnak meglenni nélküle. A kávéval kapcsolatos viták a folyamatos kutatásoknak köszönhetõen jelentõsen csökkentek, mivel az új eredmények alátámasztják pozitív hatását. Egy friss tanulmány leszögezi, hogy a kávéivás nem ártalmas a szív- és érrendszerre, sõt, talán még hasznos is lehet. Kevesen tudják, hogy egy alternatív egészségügyi közösségnek köszönhetõen a Healthy Coffee (egészséges kávé) már létezik - írja a Newsmax.com.

Klinikai kísérletek tükrében

Klinikai kísérletek tükrében

Számos szájon keresztül adagolt gyógygomba kivonat rákellenes hatását már klinikai kísérletek is igazolják. Az egyik legismertebb rákellenes hatású gyógygomba a Bokrosgomba. Egy Japán klinikai vizsgálatban a gomba un. D-töredéke gátolta az áttétképződést és javította bizonyos rákellenes immunsejtek aktivitását. Egy másik japán klinikai kísérletben a Bokrosgomba hatását előrehaladott II-IV. stádiumos rákbetegeken vizsgálták. A vizsgálat megállapította, hogy a Bokrosgomba és kivonata tumor regressziót vagy lényeges állapotjavulást okozott az emlődaganatban szenvedők 68.8%-ánál, a tüdőrákban szenvedők 62.5%-ánál és a májdaganatban szenvedők 58.3 %-ánál. A vizsgálat szerint a kemoterápiás kezelésben részesültek immun-kompetens sejtjeinek aktivitása is 20-40%-al növekszik a gyógygomba kezelésben nem részesültekhez képest.

Vitali man Kft. egészség

Vitali man Kft. egészség

Az erősebbik nem szervezetének fitt működéséhez optimális étrend kiegészítőkre van szükség. Az általános étrend kiegészítők nem helyettesítik azokat az ásványi anyagokat, amelyre az acélosabb fizikai hatásoknak kitett férfi szervezetnek szüksége van. A Vitaliman Online Webáruház csak a férfiak számára kulcsfontosságú étrend kiegészítőket és ásványi anyagokat forgalmazza. Néhány ezer termék közül válogathat nagyon barátságos áron. Folyamatos kedvezményekkel várják az új érdeklődőket. A diszkrét rendelést a gyors kiszállítás teszi vonzóbbá.

Vitamin és kávé

Vitamin és kávé

Beteg voltam, rendkívül erőtlen és kétségbe esett voltam, hogy bár minden orvosi leletem jó, csak vonszolom magam a napi teendőkben. Állandóan fáradt voltam, nyögve nyelve csináltam mindent. Reggelente alig bírtam felkelni, a régi kávém megittam és ugyanúgy fáradtan csináltam a napot végig. Orvosi tapasztalatommal tudtam, hogy valamilyen vitaminhiányban szenvedek, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget ettem, vitaminokkal is próbálkoztam, de nem lettem jobban. ÉS...akkor...találkoz tam egy emberrel és elmondta, hogy ismeri a Ganodermát és próbáljam meg, biztos segít. Azt mondta, cseréljem ki a kávémat, igyak Ganodermás kávét, de csak azt, három hónapig, és ki leszek cserélve. Nekem három nap már elképesztő tapasztalatot adott. Újból volt életerőm, jókedvem, jól aludtam, kipihenten magamtól ébredtem, szóval teljesen újjászülettem. Holisztikus szemléletű orvosként tudom, hogy az étel, amit manapság eszünk, már nem teljes értékű. Alig van egy átlagos, napi ételben minőségi táplálék, és ennek hiánya közvetve megmutatkozhat kedélyünkben, erőnlétünkben. A Ganoderma képes a hiányzó minőségi táplálékot megadni a szervezetünknek.

Tuti menü