Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ganoderma lucidum képes leírás - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu
részletek »

Ganoderma lucidum - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Ganoderma lucidum
Keresés
Találatok száma - 8 db
A ganodermáról minden itt!

A ganodermáról minden itt!

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Az orvos véleménye

Az orvos véleménye

Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad. A Ganoderma gomba egyre nagyobb népszerűségnek örvend, korábban csak a keleti kultúrák gyógyítói használták, de napjainkban az alternatív nyugati medicina részese lett.

Egyetemi tanulmány - gyógygombák

Egyetemi tanulmány - gyógygombák

A Ganoderma gomba nagy arányban tartalmaz vízoldékony poliszacharidokat, amelyek megölik a vírusokat, erősíthetik az immunrendszert. Csökkentik a vércukorszintet és támogatják a hasnyálmirigy funkciókat. A poliszacharidok fontos tulajdonsága a detoxifikáció, azaz segítik a méregtelenítést. Továbbá megerősítik a sejt-membránokat és növelik a vörös vérsejtek oxigén ellátottságát. A Role of Ganoderma Supplementation in Cancer Management, Raymond Y. Chang, Meridian Medical Group at the Institute of East-West Medicine and Department of Medicine, Cornell Medical College in vitro, tehát laboratóriumi, valamint állatkísérletek a Ganoderma lucidum ráksejt pusztító hatását mutatták ki. A lezajlott kutatások szerint a tumoros sejtet pusztító hatása a Ganodermában található poliszacharidoknak és a szerves germánium tartalmának köszönhető. Embereken végzett kísérleteket még nem végeztek, ezért a Ganoderma rák ellenes hatása az alábbi területeken indirekt módon igazolható. -Kemoterápia és sugárkezelés mellékhatásainak csökkentésénél a fáradtság, étvágytalanság, hajhullás, csontvelő szupresszió, fertőzés veszély javítására. Tanulmányok bizonyítják a Ganoderma jótékony hatását fáradtság (Yang, 1994), hajhullás (Miyamoto et el. 1985), csontvelő szupresszió (Jia et al. 1993) esetén.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus után az illető személy szájára és fogaira is irányul. Egy egészséges fogazat, egy szép mosoly és a kellemes lehelet mindenkit vonzóbbá tesz. Tudjuk, hogy fogunk állapota nagy mértékben függ a genetikai örökségtől de nagyon sok dolog van amivel javíthatunk fogaink állapotán. Az...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba - Egészséges táplálék
Oroszlánsörény gomba - Egészséges... A látszattal ellentétben ez nem egy sündisznó és egy fehér színű oroszlán...
Ganoderma gyógygomba

Ganoderma gyógygomba

A Pecsétviaszgomba - Ganoderma lucidum A gyógynövények királya A pecsétviaszgomba - Ganoderma lucidum Ázsiában már időszámításunk előtt ismert volt. Kínai neve Lingzhi, japán neve Reishi. Nevét az egészség, az élet, és az örök fiatalság ókori istennőjéről kapta. Nem véletlenül. Korabeli feljegyzések szerint rendszeres fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő megőrzését. Főleg a hagyományos kínai orvoslásban (TCM = Traditional Chinese Medicine) használták már 4000 évvel ezelőtt, mint a halhatatlanság gombáját. Használata sokáig az uralkodók kiváltsága volt.

Hol juthatsz hozzá ganodermás kávékhoz?

Hol juthatsz hozzá ganodermás kávékhoz?

Egyre több helyen juthatsz hozzá a DXN ganodermás kávéihoz A DXN anyacég, a DXN Europe Kft, a Service centerek és az üzlettel foglalkozókon keresztül számos helyen és módon elérheted a DXN ganodermás kávéit, a többi terméket. A bejegyzésben az alábbi pontokban részletezem a ganodermás kávék beszerzési lehetőségeit, előnyöket és hátrányokat kiemelve. - Van egy ismerősöd, akiről tudod, hogy fogyasztja - Betévedsz egy olyan cukrászdába, kávézóba - Van olyan ismerősöd, aki üzletileg foglalkozik a DXN termékekkel - Találsz a neten egy weboldalt - bárkiét - azon keresztül rendelsz - Ha regisztrálsz, még több lehetőséged van azokat a DXN ganodermás kávékat beszerezni. Fordulj hozzám bizalommal.

Pecsétviaszgomba

Pecsétviaszgomba

Íz és szag: Nem jellegzetes. Kalap, tönk, lemezek, hús: Kalapja 3-30cm átmérőjű, felszíne sima, viaszosan fénylő, bordó, barnás vagy barnáspiros. A kalap felszíne a spóráktól olykor poros is lehet. Húsa szívós, kemény. Termőteste alul fehéres vagy fahéjszínű, pólusai sűrűn állnak. Tönkje mindig féloldalt áll, rendkívül kemény, kalapjától sötétebb színű, de szintén fénylő. Hossza 3-25 cm is lehet. A kalap csak később fejlődik ki rajta. Egyéb: Májustól októberig elpusztult fák(főként tölgyek) gyökerein vagy élő fákon fordul elő. Ezért leginkább csak jobb erdőkben találkozhatunk vele. Nem ehető, de a távol keleten gyógyszerként használják. Teát készítenek belőle, amely itthon is beszerezhető. Vérnyomás- és koleszterinszint csökkentő, gyulladásgátló és májvédő hatású. Másik neve: Lakkostapló

Termesztés

Termesztés

A pecsétviaszgomba Magyarországon is előforduló farontó gomba, tömeges megjelenése a fákon az erdő gyengültségére utal. A legrégebb óta ismert gyógyhatású gomba, a taplókhoz hasonló állaga, íze étkezési szempontból értéktelenné teszi. Szárítmányként, vagy liofilizált formában, kivonatként forgalmazzák. Vizes főzetét, alkoholos kivonatát, vagy tinktúráját használják Ázsia számos országában és Észak - Amerikában, de egyre inkább terjed Európában is. A gyógyhatás igazolásának hazánkban (és Európában) jól körülírt feltételei vannak, ezek igen költséges klinikai vizsgálatokkal teljesíthetők. Ezeket a vizsgálatokat eddig sem Magyarországon, sem Európában nem végezték el, ezért a hatályos törvények szerint minden, a pecsétviaszgomba gyógyhatására vonatkozó információ csak általánosságban adható meg, és nem kapcsolható össze egyetlen pecsétviaszgombából előállított termékkel sem.

Termesztési javaslatok

Termesztési javaslatok

A vizsgálataim során a pecsétviasz gomba üzemi, intenzív termesztés-technológiájának kidolgozásához szükséges táptalajkeveréket kerestem, valamint a termesztéshez megfelelő, biztonságos termesztés-technológiát eredményező törzs kiválasztását tűztem ki célul. A megfelelő szubsztrátum és a biztonságos termésmennyiséget eredményező törzs segítségével egy alkalmazható termesztés-technológiai leírást tudtam kialakítani a termesztést meghatározó környezeti paraméterek esetében. A dolgozatban ismertetett néhány hazai, de számos külföldi kutatási eredmény mellett, valamint a saját kutatási eredményeim alapján elmondható, hogy a környezeti paraméterekre vonatkozó pontos értékek az általam vizsgált törzsek közül a legjobban szereplő GA 02-es törzsre vonatkoznak. Ezek az értékek a hazai viszonyok mellett érvényesek. A vizsgálatok eredményeként az intenzív termesztés-technológia alkalmazásakor mindenképpen a GA 02-es jelű törzs termesztését javasolom bükkfafűrészporos táptalajkeveréken.

Tuti menü