Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cordyceps sinensis képes leírás - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu
részletek »

Cordyceps sinensis - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Cordyceps sinensis
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Cordycepsről minden itt!

A Cordycepsről minden itt!

Kínában a Cordyceps-et a vesék frissítőjeként tartották számon, melyekről azt gondolták, hogy a szexuális működést, az erőt, izzadást és a hidegtűrést befolyásolják. Ezért aztán a libidó növelésére, testhőmérséklet befolyásolására és hidegtűrés elősegítésére ajánlották. Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vesetranszplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja. Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet. A Cordyceps történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi. A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élő emberek is - az élet minden területéről - felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.

A természetes potencianövelő - gyógygombák

A természetes potencianövelő - gyógygombák

New York - Új őrület tartja lázban Amerikát! Egy New York-i kínai boltban ugyanis valóságos csodaszernek tartanak egy hernyógombából (Cordycepsből) készülő tablettát, amely állítólag a világszerte ismert potencianövelők bármelyikét lepipálja. A tibeti jarsagumba, azaz hernyógomba különleges élőlény, hiszen valójában egy hernyófajtáról van szó, amelyet megtámad egy gombafajta, amely aztán az állatban élősködik egészen addig, amíg a gomba szinte felfalja a lárvát, majd újra kilép a testéből. A helyiek ekkor gyűjtik össze őket és darálják le, majd adják el. Ez az alapjáraton inkább gusztustalan folyamat a világ másik felén határtalan boldogságot okoz olyan emberek számára, akik esetleg komolyabb merevedési problémákkal küzdenek.

Itt megvásárolható

Itt megvásárolható

A gombának létezik termesztett változata is, ám ehhez nem hernyókat, hanem valamilyen zöldséget fertőznek meg a gombafonalakkal. Ennek hatása megegyezik a hernyóséval, de az eredeti sokkal keresettebb, és emiatt értékesebb. A gyűjtéséből származó busás bevétel miatt gyakran konfliktusok alakulnak ki a nepáli falvak között, sőt, a gomba szerepet játszott a nepáli maoisták és a kormány közötti konfliktusban is. A különleges afrodiziákumként is ismert gombafajta a szegény nepáliak egyik fő bevételi forrását jelenti. Az egyik falu hat lakóját életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert megölték a gomba betakarítására a hegyekbe érkező idegeneket. Gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt hat férfit egy nepáli bíróság, mert a vád szerint 2009 júniusában megöltek hét, nem a falujukban lakó embert, akik a rendkívül sokat érő, gyógyhatású készítményként is használt lepkebábot próbáltak betakarítani a himalájai hegyekben - írja a BBC - csatorna online oldala. Tizenhárom másik falubelit két év börtönre ítéltek, mert részt vettek a gyilkosságokban, huszonegy vádlottat pedig felmentettek. A yarsagumba névre hallgató hernyóbáb a szegény himalájai közösségek egyik fő bevételi forrása. Egy kilóért több tízezer dollárt fizetnek Kínában. Az úgynevezett 'himalájai Viagra' ügye címlap sztori lett Nepálban.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus után az illető személy szájára és fogaira is irányul. Egy egészséges fogazat, egy szép mosoly és a kellemes lehelet mindenkit vonzóbbá tesz. Tudjuk, hogy fogunk állapota nagy mértékben függ a genetikai örökségtől de nagyon sok dolog van amivel javíthatunk fogaink állapotán. Az...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba - Egészséges táplálék
Oroszlánsörény gomba - Egészséges... A látszattal ellentétben ez nem egy sündisznó és egy fehér színű oroszlán...
Mi is ez a gomba?

Mi is ez a gomba?

A gomba micéliuma kezd, benőni a lárva testébe és kiszívj a belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárvaburok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. Kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílás ain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése 'Dun csun hszia cao', ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.

Mire jó? - gyógygombák

Mire jó? - gyógygombák

Az emberi szervezet kulcsfontosságú egysége a sejt, hisz testünk minden részét trilliónyi sejt építi fel, és sejtszinten dől el testünk működési egyensúlya. Az élethez szükséges energia előállítása is a sejtekben megy végbe. Ha a sejtszintű folyamatok optimálisan működnek, akkor késleltetett fázisban jelentkeznek az öregedés jelei. Számos felmérés bizonyítja, hogy a stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az elhízás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a rostban-, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás mind-mind hozzájárul a különféle betegségek (pl. rák, cukorbetegség, magasvérnyomás) kialakulásához és az öregedési folyamatok felgyorsításához. Ha a szervezet élettani egyensúlya megbomlik, az nagy mennyiségű szabadgyök termelődéssel jár, hatására legyengül az immunrendszer, és eluralkodnak rajtunk a betegségek. Tudatos prevencióval megvédheti magát az idő előtti öregedéstől és egészségre ártalmas folyamatoktól. Tegyen az ellen, hogy nyugdíjasként is aktívan élhesse életét és ne a krónikus betegségek garmadával szenvedje végig jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

Tuti menü