Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cordyceps sinensis képes leírás - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu
részletek »

Cordyceps sinensis - Gyógygombák - termékek, cégek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogygomba.tlap.hu » Cordyceps sinensis
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Cordycepsről minden itt!

A Cordycepsről minden itt!

Kínában a Cordyceps-et a vesék frissítőjeként tartották számon, melyekről azt gondolták, hogy a szexuális működést, az erőt, izzadást és a hidegtűrést befolyásolják. Ezért aztán a libidó növelésére, testhőmérséklet befolyásolására és hidegtűrés elősegítésére ajánlották. Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vesetranszplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja. Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet. A Cordyceps történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi. A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élő emberek is - az élet minden területéről - felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.

A természetes potencianövelő - gyógygombák

A természetes potencianövelő - gyógygombák

New York - Új őrület tartja lázban Amerikát! Egy New York-i kínai boltban ugyanis valóságos csodaszernek tartanak egy hernyógombából (Cordycepsből) készülő tablettát, amely állítólag a világszerte ismert potencianövelők bármelyikét lepipálja. A tibeti jarsagumba, azaz hernyógomba különleges élőlény, hiszen valójában egy hernyófajtáról van szó, amelyet megtámad egy gombafajta, amely aztán az állatban élősködik egészen addig, amíg a gomba szinte felfalja a lárvát, majd újra kilép a testéből. A helyiek ekkor gyűjtik össze őket és darálják le, majd adják el. Ez az alapjáraton inkább gusztustalan folyamat a világ másik felén határtalan boldogságot okoz olyan emberek számára, akik esetleg komolyabb merevedési problémákkal küzdenek.

Itt megvásárolható

Itt megvásárolható

A gombának létezik termesztett változata is, ám ehhez nem hernyókat, hanem valamilyen zöldséget fertőznek meg a gombafonalakkal. Ennek hatása megegyezik a hernyóséval, de az eredeti sokkal keresettebb, és emiatt értékesebb. A gyűjtéséből származó busás bevétel miatt gyakran konfliktusok alakulnak ki a nepáli falvak között, sőt, a gomba szerepet játszott a nepáli maoisták és a kormány közötti konfliktusban is. A különleges afrodiziákumként is ismert gombafajta a szegény nepáliak egyik fő bevételi forrását jelenti. Az egyik falu hat lakóját életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert megölték a gomba betakarítására a hegyekbe érkező idegeneket. Gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt hat férfit egy nepáli bíróság, mert a vád szerint 2009 júniusában megöltek hét, nem a falujukban lakó embert, akik a rendkívül sokat érő, gyógyhatású készítményként is használt lepkebábot próbáltak betakarítani a himalájai hegyekben - írja a BBC - csatorna online oldala. Tizenhárom másik falubelit két év börtönre ítéltek, mert részt vettek a gyilkosságokban, huszonegy vádlottat pedig felmentettek. A yarsagumba névre hallgató hernyóbáb a szegény himalájai közösségek egyik fő bevételi forrása. Egy kilóért több tízezer dollárt fizetnek Kínában. Az úgynevezett 'himalájai Viagra' ügye címlap sztori lett Nepálban.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb, leghatékonyabb?
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb,... Jelenleg nagyon sok ganodermás cég van. A ganoderma jó híre, jótékony hatása, és a szervezet öngyógyító képességeit fantasztikusan stimuláló, segítő hatása hamar elterjedt. Mivel egy strapabíró gomba, ezért majdnem mindenhol megterem, termeszthető. Ha viszont egészségre gyakorolt jó hatását szeretnénk élvezni, akkor egyáltalán nem mindegy melyik cégtől...
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Mi is ez a gomba?

Mi is ez a gomba?

A gomba micéliuma kezd, benőni a lárva testébe és kiszívj a belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárvaburok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. Kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílás ain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése 'Dun csun hszia cao', ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.

Mire jó? - gyógygombák

Mire jó? - gyógygombák

Az emberi szervezet kulcsfontosságú egysége a sejt, hisz testünk minden részét trilliónyi sejt építi fel, és sejtszinten dől el testünk működési egyensúlya. Az élethez szükséges energia előállítása is a sejtekben megy végbe. Ha a sejtszintű folyamatok optimálisan működnek, akkor késleltetett fázisban jelentkeznek az öregedés jelei. Számos felmérés bizonyítja, hogy a stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az elhízás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a rostban-, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás mind-mind hozzájárul a különféle betegségek (pl. rák, cukorbetegség, magasvérnyomás) kialakulásához és az öregedési folyamatok felgyorsításához. Ha a szervezet élettani egyensúlya megbomlik, az nagy mennyiségű szabadgyök termelődéssel jár, hatására legyengül az immunrendszer, és eluralkodnak rajtunk a betegségek. Tudatos prevencióval megvédheti magát az idő előtti öregedéstől és egészségre ártalmas folyamatoktól. Tegyen az ellen, hogy nyugdíjasként is aktívan élhesse életét és ne a krónikus betegségek garmadával szenvedje végig jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

Tuti menü